HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEDEN İNŞAAT KONUSUNDA YARDIMCI BİR DERNEK
Herkes İçin Mimarlık Derneği
NOT : Sakıp Sabancı "FARK YARATANLAR PROGRAMI" İçinde Yer Almaktadır.

Aldıkları bilgi yada talep karşısında yöre farkı gözetmeksizin köy köy, ilçe ilçe , il il dolaşan dernek üyeleri ve sorumluları yapılması gerekenleri kayda geçiriyor ve onları projelendirmek üzere merkeze dönüyor.
-Giresun Gülburnu Köyü'nde bulunan balıkçı barınakları yenilendi,
-Çorum İl Kütüphanesi'nin çocuk okuma salonu yenilendi,
-Çorum / Kargı İlköğretim Okulu yenilendi,
-İzmir / Oyakent Zihinsel Engelli İş Okulu projesi geliştirildi,
-Ordu ve Edirne'deki okulların çalışmaları ise devam etmekte.
-İstanbul'daki Beyoğlu Sineması'nı Yaşatma Projesi yürütülmekte.
-Çorum / Kargı İlköğretim Okulu yenilendi,
-İzmir / Oyakent Zihinsel Engelli İş Okulu projesi geliştirildi,
-Ordu ve Edirne'deki okulların çalışmaları ise devam etmekte.
-İstanbul'daki Beyoğlu Sineması'nı Yaşatma Projesi yürütülmekte.
Herkes İçin Mimarlık derneği'nin çalışmaları ve başarıları Sabancı Vakfının Fark Yaratanlar kategorisine girdiğinden www.sabancivakfi.org/ ile www.farkyaratanlar.org/ sitelerinin yanı sıra FaceBook , Twitter ve Youtube'den aralıklarla yayınlanmaktadır.

İzleyenlere ilham vererek toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlayan Fark Yaratanlar vakfı günümüze kadar yüzün üzerinde öyküyü yayınlamış ve ekrana taşımıştır.
Bunlardan birisinde, Merkezi İstanbul'da bulunan ve konumuzda adı geçen "Herkes İçin Mimarlık Derneği" nin "Atıl Köy Okulları Projesi" dalındaki çalışmalara yer verilmiş ve İzmir/Ödemiş Ovakent Beldesi Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ve öğretime kapatılmış Kemal Atatürk İlkokulu'nun yenilenmesi, ek atolyeler yapılmasının projelendirilmesi ile yapım aşaması olmuştur.
Proje ve yapım işlemi tamamlandıktan sonra konu hakkında detaylı bilgi veren "Herkes İçin Mimarlık Derneği" başkanı Mimar Emre Gündoğdu :
" İzmir'deki üyelerimiz aracılığı ile Ovaköy'deki atıl okula geldik ve inceleme yaptık.
Okulun çok geniş bir binaya ve oldukça geniş bahçeye sahip olduğunu gördük ve okulu Engelli İş Eğitim Okulu olarak tasarlanmak üzere proje ve yapım aşamasına başladık.
Çalışmalarımıza ilk etapta 25 mimarlık öğrencisi arkadaşlarımız katıldı, daha sonra ise 37 mimar öğrenci arkadaşımız da gelerek çalışmalara katıldı. Binada çatı, tavan, pencere, taban, tuvalet yenilendi, tüm kapılar değiştirildi, boya ve badanası tamamlandı.
Yeni dönemde "Engelliler İş Eğitim Okulu" olarak hizmet verecek okulun bahçasinde, öğrencilerin pratik eğitimlerini alabileceği, Ev Ekonomisi Atölyesi, Seramik Atölyesi, Tarım Atölyesi ve Demir işleri Atölyesi olmak üzere 4 adet ek tek katlı atölyeler yapıldı."dedi.
Başkan Emre Gündoğdu konuşmasını bitirirken, okul yapımında sponsor olarak finans ve diğer konularda yardımda bulunan TÜSEV , Ödemiş Kaymakamlığı , Ödemiş Belediyesi , Ovakent Muhtarlığı , Koç Holding , Ant Yapı , Çevre Koleji , Bağlanlar Pompa ve Veryeri İnşaat yetkililerine teşekkür etti.
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Özel imal edilmiş balonlarla yapılan ev eşyaları, koltuk yapın oturun, kullanın.
Yine balonlarla yapılmış hayvan figürleri.
Oyma sanatının kullanıldığı ahşap figürler.
EKİNOKS Gündüz - Gece eşitliği
Öyle bir dernek ki nerede ihtiyacı olan birey veya toplum varsa özel olsun kamu olsun yapmadıkları bina, onarmadıkları ev, okul yok.
Göz yanıltma sanatı (İllizyon)
.. Bizi Takip Edin
Tweetle
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder