İNTERNET DÜNYASINDA SİBER SALDIRI GRUPLARI
Son yıllarda İnternetin tüm dünyada hızla yaygınlaşması ve alt yapısındaki teknolojik gelişimlerinde aynı hızda ilerlemesi sonucunda, sistem artık günlük hayatımız içinde yer alır duruma gelmiştir.
Hal böyle oluncada siyasal, rekabet ve benzeri nedenlerle internetin ana ögesi sayılan sitelere karşı saldırılar ortaya çıkmış, adına siber savaşcıları (Hacker) denilen sanal saldırı grupları yaygınlaşmıştır.
Bu saldırı grupları devlet düzeyinde olduğu gibi amatör yada anonim türünde de olabilmektedir.
Devlet düzeyinde olanlar yönetim kontrolündeki bir grubun bir başka devlet kurumlarına ait int.site yazılımlarına girme çaba ve çalışmasıdır. Başardıklarında ise tüm gizli belgelere ulaşım sağlanır yada kompütürle donanmış araçların çalışma komut verileri ele geçirilerek işlevleri engellenir.
Bu tür Hacker gruplarından ismi duyulanlar Titan Rain (Menşei Çin olarak iddia edilmekte isede kanıtlanamadı), Moonlight Maze(Ay ışığı labirenti), Operasyon Aurora ve GhostNet ve benzerleridir.
Sabotaj ve casusluk amaçlı siber savaş veren bu grupların yapmış oldukları iddia edilen eylemler şöyle sıralanabilir.
2007 Yılında Estonya Hükümetinin tüm web sayfalarına karşı yapılan saldırıda neredeyse tamamının kullanılamaz duruma getirilmesi,
Son 4 yıl içerisinde yani 2011 yılı sonlarına kadar yine Çin merkezli Aurora ve GhostNet hacker grupları başta ABD olmak üzere İngiltere, Almanya gibi ülkelerin savunma bakanlığı sistemlerine, ordu bilgisayarlarına saldırıları tesbit edilmiş, hatta Google, İnternet Explorer, Windows’un çeşitli versiyonlarınada saldırılarda bulunmuş, bu saldırıların Çin’de Ulusal Kurtuluş Ordusu’ca düzenlendiği iddiasıyla Çin Hükümet yetkililerine defalarda yapılan bildirimlere, yetkililer ya suskun kalıp yanıt vermemişler yada iddiaları tamamen retetmişlerdir.
Hiçbir devlet veya kuruluşla ilişkisi bulunmayan ve bağımsız birer hacker üniteleri olarak faaliyet gösteren bu grupların amacı, dünyadaki tüm ülkeleri basın yada üye web siteleri yardımı ile izlemek, yönetimlerin gerek internet üzerindeki baskı ve sansürleri, gerekse halkların özgürlüklerinin kısıtlanması ve benzeri baskıları tesbit ettiklerinde o ülkenin yönetim kuruluşlarına ait web sitelerine siber saldırıda bulunmaktır.
Saldırılarda genel olarak iki yöntem kullanılır. Bunlar DDoS ve Yazılıma direkt müdahale şeklinde olabilir.
DDoS yada çoklu sunuculardan saldırıda, hedef siteye özel yazılımlarla hazırlanmış paketler çok sayıda sunuculardan gönderilir, yoğun gönderimler sonunda sistem kaynaklarının tüketilmesi ve sistemin cevap veremez duruma gelmesiylede, saldırı amacına ulaşmış olur.
Hacker ler bu tür saldırıyı daha etkin yapabilmek için ise, önceden bilgisayarlara gönderdikleri virüslerle o bilgisayarı kontrol altına alıp, saldırı anında onları zombi olarak kullanmayı tercih ederler.
İkinci yöntem olan yazılımlara direkt girerek hedefi kendi içinden ele geçirmektir. Ele geçirilen sitede ise istenen yönlenmeler rahatlıkla yapılarak erişilmesi engellenmektedir. Bu yöntem daha ziyade zafiyeti tesbit edilmiş sitelere uygulanır.
Erişim engellemeleri 2 ile 6 saat sürebilir.
Özellikle 2011 yılında yürürlüğe giren bir kanunla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK)’na, yargıya gerek kalmaksızın verilen site kapatma yetkisinden sonra, anılan kurumca binlerce site sebeb gösterilmeksizin kapatılınca, bu siber siteleri sansür ve kısıtlamalara son verin diye ülkemizin önde gelen kuruluş sitelerine karşı saldırı için karar almış ve siber saldırılarına başlamıştır. Saldırılar, içinde bulunduğumuz 2012 Temmuz ayında da devam etmektedir.
Yönetimdeki iktidar ise halkın bilgi edinme özgürlüğünü iade etmek için sansürü kaldıracağı yerde dediğim dedik, çaldığım düdük misali, benim yaptığım doğrudur, halkın neyi izleyeceğine, ne öğrenmesi gerektiğine ben karar veririm diye siber saldırı sitelerine karşı, kazanılması bilimsel olarak mümkün görünmeyen savaş ilan etmiştir.

Ne acıdırki bu kadar bilim ve teknik konular üzerinde uzman sayılan zevattan biri çıkıpta, koltuğunun gitmesi pahasınada olsa, ey sayın her şeyi çok iyi bilen büyüklerimiz, sayın yöneticilerimiz, değermi halkın öğrenme özgürlüğünü hiçe saymak için bu kadar çaba, bukadar zaman harcama, bu kadar masraf dememişler, diyememişlerdir.
İnternet Dünyasında SANSÜRE ve KISITLAMALARA Amansız Savaş Açan Bağımsız Hacker Gruplardan:
Merkezi ve kurucuları belli olmayan ve tüm dünyada faaliyet gösteren “Biz Anonim Orduyuz. Unutmayız. Affetmeyiz. Bizi Bekleyin” (We are Anonymous. We are Logion.We do not Forgive. We do not Forget. Expect.us.) sloganı ile kendisini tanıtan ANONYMOUS Grubu.

İlerideki sayfalarımızda bu iki grup hakkında detaylı açıklamalar yapılacaktır. Lütfen bizi takip ediniz.
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Adınıza kayıtlı kaç tane mobil telefon var, biliyormusunuz?
Skype - Messenger Kurulumu
SKYPE de Çoklu Oturum Açma
İnternet Dünyasında Siber Saldırılar
Mozilla / Firefox da kaybolan araç çubuğu öğeleri
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Adınıza kayıtlı kaç tane mobil telefon var, biliyormusunuz?
Skype - Messenger Kurulumu
SKYPE de Çoklu Oturum Açma
İnternet Dünyasında Siber Saldırılar
Mozilla / Firefox da kaybolan araç çubuğu öğeleri
Tweetle
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder