ADIM ADIM YASAKLI TÜRKİYE'ye DOĞRU GİDİŞ
Adım Adım Yasaklı Türkiye-1
Bu duruma hiç şaşmamakda gerek, zira bir ülkede iktidarın bir yetkilisinin iki dudağı arasından çıkan söz bir iki tartışmadan vede yapılacak itirazlara kulak asılmadan Kanun olarak yarım saatte çıkabiliyorsa o ülkede her şey olabilir.
Devamının nerelere kadar gidebileceği belli olmayan Sigara yasağından bahsediyorum. Sanırım dünyada bu kadar geniş kapsamlı yasakda ilkiz.
Gururmu duyalım dersiniz ama üzgünüm ben diyemiycem,sıra ona gelinceye kadar o kadar çok geri kalmışlığımız varki, isterdimdi önce onlardan başlansaydı.
Yarın bu yasaklar evininizin içine kadar girerse şaşmayın,öyleya evinizedemisafirler geliyor, onlarda kamudan sayılır dolayısıyla eviniz kamuya açık alan olarak nitelendirilir ve yasak oralarada şamil kılınır.
Kılınsın efendim daha ne istiyorsunuz Devlet sizi koruyor, sizde içmeyin sıhhatli olun ,sağlığınızı düşünecek kadar irade sahibi olmazsanız onuda devlet düşünür.(Devlet baba ve kulları, birey olma özelliğine kavuşmamış insanların gülünecek sonu)
Ancak unutmayalımki Hitler Almanya’ sında Onbaşı Adolf Hitler’in önlenemez gücü ve yükselişide halkın böyle suskunluğundan vede aman bana zararı dokunmaz banane deyip susanların, sıra kendilerine gelince de etrafında sızlanacağı hiç kimseyi bulamayanların gafletindendir.
Alanlarda özgürlük özgürlük söylemleri devam ededursun, özgürlüklerde aynen haklar gibi verilmez alınır.Verilen özgürlükler verildiği gibi geride alınabilir.
Kaldıki soru sormayan, her emre kanuna peki deyip itiraz etmeyen,sorgulamadan yoksun suskun bir halkın ise asla özgürlük istemeye hakkı olamaz, bu bilinmelidir.
****************************
Adım Adım Yasaklı Türkiye-2
Tarih 17.Temmuz.2010 Tv.lerde bir haber.Sayın Sağlık bakanımız beyanat vermiş.
Anayasa Mahkemesi Sigara yasağını delici bir Karar verirse bizde sigaradan hasta olanların sağlık güvencesini daha doğrusu tedavisini devre dışı ederiz.
Oh ne ala Memleket idare etmesi ne kadarda kolay,ederde yetkisi var bir kanun çıkar olur biter.
Öyle hukuk varmış,yargı varmış pek önemli değil.Ben ne dersem o olur vede doğrudur zihniyeti.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değişmez bir maddesi, Sosyal Hukuk Devleti ibaresini taşır.Bir hukuk Devletinde,isminin arkasına Mahkeme sözcüğü gelen bir kurumun verdiği kararlara saygı duyulur vede uygulanır.
Hele bi karar aşamasında iken, direkt olmasada kuruma atıfta bulunularak, böyle karar çıkarsa bende böyle uygulamaya geçerim denmez, denirsede suç olurmu olmazmı bunuda yargı bilir sanırım.
Dolayısıyla halkımızın bir bölümü çoğunluğu bu konuyada doğru demiş oluyor bilerek veya bilmiyerek.
Buraya kadar anlattıklarım olmuş veya olacak konular.
Diyelimki Mahkeme yasaklamada aykırı bir madde buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bakanlık da bir önergeyle istediği kanunu çıkardı,sigara dan hasta olanların giderini devlet karşılamaz dedi vede uygulandı,zaten göründüğü gibi hiçbir itirazda gelmez halkımızdan.
Bundan sonrası Varsayımlar olurya(Olamaz denen hiç bişey yoktur ülkemizde çünki) :
1. Sigara yüzünden hasta olanlara bakmam.(Gerekçe, hastalığı kendin istedin)
2. İntihar edenlere bakmam.(Aynı gerekçe)
3. Silahla sopayla yaralandın bakmam.(Gerekçe, sebeb sen olduysan)
4. Trafik kazalarında yaralandıysan bakmam.(Gerekçe, suç sendeyse)
5. Ramazan günü su içip tartaklandıysan bakmam.(Gerekçe, suyunu evinde gizli iç yada sende oruç tut)
6. Başına güneş geçen hanımlara bakmam.(Gerekçe,başını kapatsaydın)
7. Bacakları kireçlenmiş hastaya bakmam.(Gerekçe,günde beş vakit namaz kılsaydın,hem ibaret hem egzersiz)
8. Kansere vereme bakmam.(Gerekçe,Strese girdin sağlıksız beslendin vs.)
2. İntihar edenlere bakmam.(Aynı gerekçe)
3. Silahla sopayla yaralandın bakmam.(Gerekçe, sebeb sen olduysan)
4. Trafik kazalarında yaralandıysan bakmam.(Gerekçe, suç sendeyse)
5. Ramazan günü su içip tartaklandıysan bakmam.(Gerekçe, suyunu evinde gizli iç yada sende oruç tut)
6. Başına güneş geçen hanımlara bakmam.(Gerekçe,başını kapatsaydın)
7. Bacakları kireçlenmiş hastaya bakmam.(Gerekçe,günde beş vakit namaz kılsaydın,hem ibaret hem egzersiz)
8. Kansere vereme bakmam.(Gerekçe,Strese girdin sağlıksız beslendin vs.)
Böylece yüzlercesi sıralanabilir,insanın kendi hatası olmadan hangi hastalığa yakalanır ben bilmiyorum, Hekimlerin cevaplayacağı bi konu bu.
Aklıma iki hastalık geldi. Kuş ve Domuz gribi.
Aklıma iki hastalık geldi. Kuş ve Domuz gribi.
Allaha şükürki bu ikisine bakacak devletimiz. Bizim hatamız varmı yokmu onuda tam bilmiyorum ama.
Eyyyyyy Benim güzel memleketimin,eyyyy benim Yüce Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları halkımız , bu yasaklar da gelirse hala, doğru peki mi diyeceksiniz.
Saygılarımla.
Saygılarımla.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder