DEV LÜKS TİTANİK YOLCU GEMİSİ 100 YIL ÖNCE BUGÜN 15.Nisan.1912 Tarihinde BATMIŞTI.
Kayıtlara göre kazada 1514 kişi okyanusun derin sularında yok olurken, sadece 710 kişi kurtarılmıştı. Ölümlerin çoğunluğunun suyun 2 dereceye yakın soğuk olmasına bağlı olarak Hipotermi yüzünden meydana geldiği ve 15 dakikadan az bir süre içinde gerçekleştiği belirtilmişti.
Batmaz gemi olarak lanse edilen ve zamanında mevcut olan dünyanın en ileri teknolojisi kullanılan, ayrıca yine en iyi eğitilmiş mürettebata sahip olan Titanic’in batması ve bu batış olayının faciaya dönüşmesi, bazı söylentileride beraberinde getirmektedir.
Bu söylenti ve iddialar şöyle sıralanabilir :
1-Titanic’in mürettebat dahil tam kapasitesi 3547 kişi olmasına rağmen, bir kaza anında kullanılacak olan filikaların ise 1178 kişilik olması.
2-Titanic’in imal edildiği çelik aksamın çok kırılgan olduğu görüşünün birçok uzman tarafından ifade edilmesi.
3-Geminin seyir halinde bulunduğu Atlantik Okyanusu’nda geçen kritik ve önemli sayılacak mesajların kaptan köşküne iletilememiş olması.
4-Kaptan Smith’in olay anındaki ihmaller zincirine oldukça katkıda bulunduğunun iddia edilmesi. Kaptanın nasıl öldüğüde sırrını korumaktadır. Kimilerine göre kaptan olayın son dakikalarında köprüye gitmiş, son emri vermek için beklemeye başlamış ama veremeden sulara gömülmüştür.
Kurtulanlardan bazılarının ifadesine göre ise, kaptan son anda kucağında bir çocukla filikalara gelmiş, çocuğu bıraktıktan sonra tekrar köprüye çıkarak silahını başına dayayıp tetiği çekmiştir.
Kurtulanlardan bazılarının ifadesine göre ise, kaptan son anda kucağında bir çocukla filikalara gelmiş, çocuğu bıraktıktan sonra tekrar köprüye çıkarak silahını başına dayayıp tetiği çekmiştir.
5-Titanic limandan ayrıldıktan sonra izliyeceği rota üzerinde çok büyük bir buzdağı bulunduğu ihbarı geminin Hydrographic (Deniz haritacılığı) bölümüne gelmiş ancak bu tür uyarılar yılın bu zamanları içinde oldukça normal ve sık sık yapıldığı için, bölüm yetkililerince köprüye iletilmemiştir.
Seyir boyuncada böyle uyarılar defalarca alınmış, hatta son günün akşamı saat 21.30 da Mesaba adlı bir gemiden Titanic’e önünüzde büyük bir buzdağı olabilir uyarısı yapılmış, bunlarda köprüye normal bir durum olduğu gerekçesiyle iletilmemiştir.
Seyir boyuncada böyle uyarılar defalarca alınmış, hatta son günün akşamı saat 21.30 da Mesaba adlı bir gemiden Titanic’e önünüzde büyük bir buzdağı olabilir uyarısı yapılmış, bunlarda köprüye normal bir durum olduğu gerekçesiyle iletilmemiştir.
Seyir halindeki uygulamalarda bu tür ihbarlar ciddiye alınmakla birlikte geminin seyrini ve hızını değiştirmeye sebeb teşkil etmemekteydi. Çünki her uzun yol gemisinde vardiyalı çalışan gözcüler vardı.
Titanic’tede saat başı değiştirilen üçer kişik gözcü grubu vardı ve bu gözcüler bulundukları ve kuş yuvası diye adlandırılan yerden tehlike arzedecek buzdağlarını görebilecek durumdaydılar. Ancak olay gecesi ay yoktu, dürbünde kullanılmıyordu bunların yanı sıra buzdağının karanlık tarafı gemiye doğruydu ve bu faktörler dağın çok geç fark edilmesine yol açmıştı.
Titanic’tede saat başı değiştirilen üçer kişik gözcü grubu vardı ve bu gözcüler bulundukları ve kuş yuvası diye adlandırılan yerden tehlike arzedecek buzdağlarını görebilecek durumdaydılar. Ancak olay gecesi ay yoktu, dürbünde kullanılmıyordu bunların yanı sıra buzdağının karanlık tarafı gemiye doğruydu ve bu faktörler dağın çok geç fark edilmesine yol açmıştı.
6-Gemilerde acil durumlarda kullanılacak olan işaret fişekleri, Titanic’e yüklenirken, sadece yardım talebi için atılacak olan “Beyaz Fişekler” bolca yüklenmesi, batıyoruz acil yardım talebi için atılacak olan “Kırmızı Fişekler” ise geminin asla batmayacağı düşünülerek yüklenmemiş olması.
TİTANİC Hakkında Genel Bilgiler :
Resmi ismi ve Sahibi : RMS.Titanic / White Star Line
Sicil Kayıt Limanı : Liverpool / Birleşik Krallık
İnşa Tersanesi ve Yeri : Harland and Wolff / Belfast, İrlanda
İnşa Başlama Tarihi : 31.Mart.1909
Denize İndiriliş Tarihi : 31.Mayıs.1911
Tamamlanması : 02.Nisan.1912
İlk Sefer ve Batış T. : 10.Nisan.1912 / 15.Nisan.1912
Battığı Bölge : Kuzey Atlantik / Founland ve Labrador açıkları.
Teknik Veriler :
Sınıf ve Tipi : Olympic / Transalantik Yolcu Gemisi
Boyu ve Ağırlığı : 269 metre / 66 000 Ton.
Hereket Sistemi : 1 Ad. Orta Pervane (4 Bıçaklı Bronz)
2 Ad. Kanat Pervane (3 Bıçaklı Bronz)
Seyir ve Azami Hız : 21 Knot(39 km/h) / 23 Knot(32 km/h)
Yolcu Kapasitesi : 2435 Yolcu / 892 Mürettebat.
YAPIM AŞAMASI :
İngiltere’de faaliyet gösteren White Star Line adlı şirkete ait olan ve ABD. Yatırımcılarından John Pierpont Morgan tarafından da finanse edilen RMS.Titanic gemisinin tasarımcısı, aynı zamanda şirketin yönetim kademesinde de bulunan Willeam Pirrie, İnşa Yöneticisi ve dzayn bölüm başı Alexander Carlisle ve gemi inşaatı sorumlu mühendisi ise Thomas Andrews’dir.
ÖZELLİKLERİ :
Gemide 4 baca bulunmakta isede bunlardan 3 tanesinin işlevsel görevi vardır, 4 ncü baca ise sadece estetik ve daha çarpıcı gözükmesi için eklenmiştir.

Titanic bir yolcu gemisi olarak, zamanın gemilerine göre en lüks, zenginlik, ihtişam ve teknolojik gibi üstünlüklere sahiptir.
Gemide standart olarak ana güvertede yüzme havuzu, spor salonu, hamam, birinci ve ikinci sınıf bölmelerde kütüphane, tenis kortu gibi sosyal ve eğlence alanları yer almaktadır. Birinci sınıf bölümündeki ortak salonlar, odalar çok özel ağaç işlemeciliği, en son model pahalı mobilyalar ve diğer dekdrasyonlar ile süslenmiştir. Ayrıca birinci sınıf bölüme hizmet vermek üzere “Kafe Parisien” tarafından çardak biçiminde dekorasyon ile süslenmiş ve güneşli veranda altında hizmet verilmektedir.
Bunlara ilaveten gemide zamanın en güçlü vericisi sayılabilecek 1500 watt’lık Markoni markasını taşıyan radyo vericisi, tüm yolcular için müzik dinleme ve yolcu mesajlarının aynı anda gönderilme hizmetini vermektedir.
FİLİKALAR:
Titanic’te mevcut yolcuların % 52 sini taşıyabilecek kapasitede filika mevcuttur ve bu orantı o günün kanunlarına göre minumum filika sayısının üzerinde görünmektedir. Bu kadar kişiyi taşımak içinde gemide 16 adet vinçli ahşap ve 4 adet taşınabilir filika bulunmaktadır.
Herne kadar 1894 yılında hazırlanan yasalara göre bu sayı ve oran normal görünmekte isede, aslında 66 000 tonluk bir gemi için çok düşük olduğu açık olarak görünmektedir. Zira yasa 1894 yılında en büyük gemi olarak kabul edilen 13 000 tona göre hazırlanmıştır.
Geminin inşasında, inşa yöneticisi Alexander Carlisle gemiye rahatlıkla 48 adet filika yerleştirilebileceğini teklif etmiş isede şirket yöneticileri fazladan masraf olur gerekçesiyle bu öneriyi kabul etmemişlerdir.
GEMİ KAPTANI :
Weber’den sonra Titanic’in sahibi olan White Star Line’ye geçer ve 1880 yılında şirketin Line’a Celtic gemisinde dördüncü subay olarak görev alır ve bu gemiyle Avustralya, New York gibi okyanus ötesi limanlara yapılan seferlerde uzun süre çalıştı.
Yedi yıl sonra tecrübesi ve yetkinliği kabul edilen Smith’in ilk komuta edeceği gemi olan SS Republic’de görev alır.
Daha sonraları toplam 17 adet gemiye kaptanlık yapan Smith, RMS. Titanic’e kaptan olarak atanır. Titanic gibi zamanın devasa gemisi için şirketin en güvendiği isimlerden biriydi Smith.
Daha sonraları toplam 17 adet gemiye kaptanlık yapan Smith, RMS. Titanic’e kaptan olarak atanır. Titanic gibi zamanın devasa gemisi için şirketin en güvendiği isimlerden biriydi Smith.
TİTANİK YAPIM AŞAMASI RESİMLERİ için.........TIKLAYIN.
TİTANİK Hazırlık ve İLK SEFER RESİMLERİ için.TIKLAYIN.
TİTANİK BATIŞ ANI ve ENKAZ RESİMLERİ için..TIKLAYIN.
TİTANİK KURTARMA FİLİKA RESİMLERİ için...TIKLAYIN.
TİTANİK KURTARILANLARIN RESİMLERİ için..TIKLAYIN.
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rus milyarderin 290 Milyon Sterlin değerindeki yatı ve kapitalizmin getirdikleri
Kadın Kamyon Sürücüleri
Dünyanın birçok ülkesinde artık devasa tırları, kamyonları öyle klasikleşmiş iri yarı adamlar kullanmıyor.
Genç, oldukça güzel ve dekolte giysili kadınlar bu mesleğe el atmış durumda ve karayollarınada renk katıyorlar.
SETRA - DAİMLER Otobüsleri
Her gün binlerce insanı kentler arasında taşıyan tek ve çift katlı Setra Otobüs resimleri.
MERCEDES-BENZ Otobüsleri

Mercedes-Benz Otomobil İmalat Safhası
Dünyanın bir numaralı aracı sayılan Mercedes-Benz otomobillerinin robotlar eşliğinde montaj aşamasını gösterir video.
Dünyanın en hızlı otomobili

Hennessey Venom GT spor otomobil 270.49 MPH (435.31 Kmh) gibi rekor bir sürate erişmiştir.
TOKYO Otomobil Fuarı-2013

Güney Kore'de Balonlu OTO PARK

Güney Kore'de ilginç bir otopark, bu otoparkta öyle altında araba, boş park yeri aramaya gerek kalmamış.
Park yeri boş ise serbesttir bayrağı girişte rahat rahat görülebiliyor, şayet park yeri dolu ise araba park yerine girerken, üzerinden geçtiği manivela bayrağı yatırıyor.
Titanik Facıası
10.Nisan.1912 Tarihinde İngiltere'nin Southampton Limanı'ndan Nev York City'e gitmek üzere 2223 yolcusu ile yola çıkan, bulunduğu dönemde dünyanın en büyük ve en lüks buharlı yolcu gemisi R.M.S. TİTANIC, 4 günlük bir yolculuğun ardından 14.Nisan.1912 günü yerel saat 23.39 da Kuzey Atlantik sularında buz dağına çarparak sulara gömülür.
Traktörler ve Tarihi
Lastik tekerleklisinden paletlilerine kadar geçmişte ve günümüzde traktörler
Follow @AlpWebSite .....Bizi Takip Edin
Tweetle
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder