AMAZON ORMANLARINDA YENİ BİR KABİLE BULUNDU
Brezilya’da bulunan “Yerlileri İzleme İdaresi” görevlileri tarafından, Brezilya-Peru sınırındaki Amazon Ormanları’nda havadan çekilen fotoğraflarla, şimdiye kadar ismi hiç duyulmamış yeni bir kabilenin yaşam sürdüğü tesbit edilmiştir.
Fotoğraflar incelendiğinde yerlilerin sağlıklı ve kendilerine has, dünya yaşam tarzından uzak yaşamlarından memnun oldukları görülmektedir.
Survival International Çevre Örgütün’de görevli Jonathan Mazower,fotoğrafların büyük önem taşıdığını ve Amazon yerlilerinin karşı karşıya kalabilecekleri tehlikelerin önlenmesi için açılan kampanyaya yararlı olduğunu belirtmiştir.
Şimdiye kadar dış dünya ile hemen hemen hiç temasa geçmedikleri görülen bu yerlilerin çekilen fotoğrafları önemli bir belge olarak nitelenmektedir. Ayrıca bu fotoğraflarla yerlilerin yaşam biçimleride ortaya çıkmış oluyor ve bizleri bilgilendiriyor.
Bilindiği gibi bu ve daha önceden bulunan Amazon yerlilerinin geleceği ne yazıkki tehlike altında bulunmaktadır.
Onları göçe zorlayacak yada dış dünyaya katılmasını sağlayacak en büyük tehlike ise Amazon da yasadışı ağaç kesimidir.
Gerek aralarında Survival gibi çevre örgütlerinin ve gerekse konuya aşırı hassasiyet gösteren Brezilya yönetiminin gayretleriyle,Amazon’un Brezilya kesiminde yasadışı ağaç kesimi tamamen önlenmiş durumdadır.Ancak bu durumun sınır komşusu Peru’da aynı şekilde sevindirici durumda olmadığı biliniyor.
Peru’da ne yazıkki bu kar amaçlı ağaç kesimi devam etmektedir. Peru Yönetimince yeteri kadar önlem alınmadığı takdirde yaşam alanları daralan ve dahada ileride yok olan yerlilerin yaşam alanları sonucu onların tamamen ortadan kalkabileceği,başka alanlara yada dış dünyaya göç edebilecekleri aşikar olacaktır.
Peru’da ne yazıkki bu kar amaçlı ağaç kesimi devam etmektedir. Peru Yönetimince yeteri kadar önlem alınmadığı takdirde yaşam alanları daralan ve dahada ileride yok olan yerlilerin yaşam alanları sonucu onların tamamen ortadan kalkabileceği,başka alanlara yada dış dünyaya göç edebilecekleri aşikar olacaktır.
Çevreci Jonathan Mazower’e göre, Gelişmiş teknoloji ve sanayi dünyası içindeki modern denilen yaşam tarzı dışında bi yaşam sürdüren Amazon yerlilerinin yaşamları aslında daha modern. Daha önceleri toprakları ellerinden alınıp medeniyet denilen dişli çarkların içine dahil edilmek üzere köylere veya kentlere göç eden yerlilerden daha güzel yaşamları. Şöyleki üretimleri hemen hemen kendilerine yetmekte açlık ve yoksulluğun bulunmadığı bir yaşam biçimi.
Şayet kurdukları bu güzel dengeye müdahale edilmez, toprakları ellerinden alınmazsa uzun yıllar boyunca varlıklarını ve yaşam biçimlerini sürdüreceklerdir.
BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR :
Dünyanın en güzel çiçek ve bitki tarlaları.
İnternet dünyasında bir çiftlik oyunu olan FARMWİLLE ülkemizde gerçek oldu.
Göllerin süsü Bahri kuşları
Amerika'da yıllarca suçluların korkulu rüyası olan polis köpeği, çalışmasının ödülü olarak emekliliğine kavuştu.
Anne kızın kurmuş olduğu vakıf, ülkeleri çapında görülen ağır yaralı yada ölüme terkedilmiş sokak köpeklerini topluyor, vakfa ait barınak ve bakım merkezinde tedavi ediyor, yaşama alıştırıyor ve sahiplendiriyor. Ne denir böyle güzel insanlara, işte gelişmişliğin bir örneği, bizde olsa nemi olur, üzülerek söylemek isterimki uyutulur.
Ülkemizin şirin kasabalarından Samsun İline bağlı Kavak'dan görseller ve tarihçe.
VAN Belediyesi otobüslerinde kadın sürücüler, kutlamak gerek belediye yöneticilerini de acaba Balıkesir ve benzeri batı yörelerimizde neden böyle bir uygulama yok. Adları batı geçiyor ama pekte batılıya benzemiyorlar.
Amazon Ormanlarında dış dünyaya kapalı bir kabile.
BENZER KONULAR

Günümüz ve nostaljide MODA
Sağlıkta BİYOENERJİ taşları
Eski eşyalarınızı atmayın ve onlarla neler yapıldığını görün.
Eski giysilerinizi de atmayın, onlardan çok yararlı eşyalar yapılır.
Plaj üzerinden geçen yolcu uçakları el ile dokunulacak kadar yakın!
Amazon Ormanlarında yaşayan yerliler
Hayalet Kentler
Follow @AlpWebSite
Tweetle
Umarım kapitalizm aç gözlülüğüyle buraları da yok etmeye kalkmaz.Biz de onları gözlemlemek olanağını buluruz.
YanıtlaSil