HABER VİDEOLAR
BUZ TUTAN NEHİRDE KALAN GEYİKLERİN KURTARILMASI
ABD.nin Missisippi Eyaletindeki buz tutan Great Nehri açıklarında mahsur kalan iki geyik, tüm çabalarına rağmen ayakları buzda kaydığı için karaya çıkamadılar. İki gün boyunca yorgun düşen ve donmak üzere olan geyikleri duyarlı insanların farketmesiyle, durum yetkililere iletilmiş ve kurtarma ekibi olay yerine gelerek kurtarma operasyonuna başlanılmıştır.
Önce bir helikopter geyikleri hava akımıyla kıyıya itmek için yakınlarına gelmiş, daha ayakta kalabilen bir geyik yaratılan hava akımı sayesinde karaya çıkmış, herne kadar ayakları zorlansada sonuçta düzelmiş ve koşarak ormana doğru gitmiştir. Diğer geyik ise ayakları donduğundan, kayaklarla yanına giden ekip tarafından iple kıyıya çekilerek tedavi altına alınmıştır.
Ölümün eşiğinde iken onları görüp yetkililere bildiren duyarlı insanlarla, haberi alır almaz anında olay yerine gelip çaresiz durumdaki iki hayvanı kurtaran ekibi kutlamak da bizlere düşer sanırım. Bırakın çaresiz bir hayvanı kurtarmayı, normal yaşamına devam etmekte olan hayvanlara eziyet ve acı vermekten zevk alan, hatta ölümlerine neden olan cani ruhlu insan kılığındaki yaratıklarla, bunlara sessiz ve duyarsız kalan insanlara bu olay gerekli dersi verecektir eminim.
Tweetle
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder